Zašto su Francuskinje uvijek chic?

Francuskinje, ta gotovo mitska bića, poznate su prije svega po svom besprijekornom smislu za modu. Njihov stil nemoguće je dešifrirati i kopirati, a njihove nevjerojatno jednostavne, a opet sofisticirane kombinacije, ostavljaju nas u čudu.

Lakoća postojanja u njihovoj izvedbi čini se tako dohvatljiva, no većini, ipak, ta ista ne polazi za rukom. O njihovom nepogrešivom smislu za modu, o njihovoj opuštenosti i nepretencioznosti pišu se knjige i self-help priručnici koji bi trebali poslužiti onima, manje nadarenima kada je u pitanju moda i taj „Joie de Vivre“ koncept življenja.

Parižanke uvijek izgledaju dobro, no vjerovali ili ne, time se ne opterećuju pretjerano. One ne provode sate razmišljajući što će obući idući dan. Ta opuštenost kojom se mogu pohvaliti, ono je što njihovu pojavu čini tako primamljivom, a opet nedostižnom.

Nepretenciozno, ali sofisticirano odjevene, Parižanke je nemoguće ne zamijetiti u masi unfirmiranih žena koje ostavljaju dojam savršenosti. Savršenost? Parižanke se odupiru tom mitu i štoviše, svojim opuštenim frizurama, pomalo nezainteresiranim stavom, odaju dojam da to nipošto i ne žele biti.

STARE LI FRANCUSKINJE?

Naravno, no po pitanju starenja, Francuskinje imaju potpuno drugačiji “mentalni sklop” u odnosu na žene u većini drugih kultura. Naime, Francuskinje se prihvaćaju u svim životnim fazama jednako. U svojim 40-ima i 50-ima smatraju se privlačnima i tako se i ponašaju, bez pretvaranja i uvjeravanja sebe i drugih da su mlade. Francuskinje se osjećaju sasvim ugodno u svojoj koži i to se itekako vidi.

JESTE LI I VI PARIŽANKA?

„Biti Parižankom“ ne određuje njeno porijeklo nego stil i način života. Opuštenost i nezainteresiranost, autentičnost i elegancija kao posljedica nepodilaženja nesuvislim standardima, ono su što čini okosnicu francuskog stila. I upravo zbog toga, modno osvještene žene diljem svijeta u Parižankama vide božanstvo. Nedostižnu lakoću postojanja.

ŠTO PARIŽANKE UVIJEK IMAJU U ORMARU?

Parižanke neće kupiti „majicu za ljeto“ niti „haljinu za jesen“. Svaki odjevni predmet izabran je sa posebnom pozornošću, a ovo su esencijalni komadi koje svaka Parižanka ima u svom ormaru:

Traperice

Marc Jacobs traperice Indigo Cotton Denim, Elysees

Parižanke znaju da za pravi model traperica, vrijedi izdvojiti veću svotu novaca te svom stilu osigurati saveznika na najmanje nekoliko godina. Kada kažemo „pravi model“, mislimo na onaj u kojem vaša stražnjica izgleda baš onako kako želite i u kojima se osjećate opušteno i senzualno. Poput Parižanke!

Bijela košulja

Marc Jacobs košulja, Ivory Silk, Elysees

Bijela košulja osigurava malu doza glamura, bez imalo truda, baš svaki dan. Strukirana ili ravnog kroja, bijela košulja je svevremenska, a modno poigravanje i kombiniranje s njom, tako je lako.

Torba

Marc Jacobs torba Studded Navigator Saddle / Red Valentino torba Star Stud shoulder, Elysees

Parižanke preferiraju torbe koje se uklapaju s većinom garderobe. Pritom, one jako dobro znaju da torba ima moć transformirati vaš outfit iz prosječnog u fantastični. Upravo zato pomno izabiru torbu koju će okruniti titulom „omiljene“.

Haljina

Marc Jacobs haljina, Painter Flower Silk, Elysees

Francuskinje ne poznaju monotoniju kada je u pitanju moda. Jednostavne haljine, duge ili kratke, ravnog kroja, karirane ili s printom, sasvim je svejedno. Uz nemarno zavezanu svilenu maramu u jarkoj boji ili neki drugi modni dodatak, za onaj „wow“ efekt dovoljan je još samo stav. Stav Parižanke.

 

Podijelite ovu objavu