Stilske pogreške koje Francuskinje NE rade

Francuskinje su, bez sumnje, posebna „vrsta“ kada je u pitanju moda i stila a taj „je ne sais quoi“ faktor nose na vrlo specifičan način koji je izuzetno teško imitirati.

U prošlom blogu, upoznali smo vas s 8 modnih pravila Francuskinja koja će vam koristiti ukoliko ste ljubiteljica  profinjenog i nonšalantnog francuskog stila. No, unatoč pažnji koju mnoge žene pridaju svojim modnim avanturama, često im se, ispod modnog radara, provuku stilske greške koje se čuvenim Francuskinjama ne bi baš nikada dogodile.

Zanima li vas koje su to pogreške? Krenimo redom!

-Francuskinje nikada neće obući previsoke štikle. Rijetko kada ćete ih vidjeti u visokim petama usred bijela dana. One su ljubiteljice ravnih cipela, a za dnevne varijante preferiraju balerinke.                                                                                 Marc Jacobs balerinke, Elysees

-Nikada neće obući push-up grudnjak iz jednostavnog razloga- one smatraju da su i male grudi senzualne, a njihova samouvjerenost, naprosto, pršti iz svakog njihovog koraka.

-Izbjegavaju nositi odjeću ili modne dodatke na kojima je upečatljivo ispisano ime brenda. Naime, one vjeruju da se luksuz krije u načinu na koji žena nosi odjeću, a ne odjeća nju.                                                  

                                              Marc Jacobs košulja, Marc Jacobs suknja,  Elysees.                                                              

-Nikada neće staviti na sebe više od tri komada nakita jer smatraju da previše istog stvara konfuziju u njihovom stilskom izričaju. Obično biraju decentniji nakit, no ako se odluče za statement ogrlicu ili naušnice, nosit će ih bez suvišnih dodataka.

Marc Jacobs narukvica, Elysees

-Francuskinje nikada nećete vidjeti s teškom šminkom.  Kao ljubiteljice jednostavnosti i prirodnog izgleda, Francuskinje se šminkaju vrlo decentno, a ukoliko izabiru jednostavne kombinacije, kao primjerice, traperice i običnu bijelu majicu, na usne će staviti crveni ruž koji će njihovom izgledu dati poseban naglasak.

-Parižanke ćete rijetko vidjeti potpuno ukroćene ili ispeglane kose. Naime, one preferiraju prirodan look, stoga kosu suše na prirodan način, a vole je nositi ležerno razbarušenu.

 

Podijelite ovu objavu